Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Γιόναν Γκαρσία: "Θα νιώσω περίεργα, το κοινό του Άρη είναι από τα πιο φανατικά!"


Ο Ισπανός άσος της ΑΕΛ Καλλονής, που έχει κάνει και ένα μικρό πέρασμα από τον Άρη, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα της Λέσβου, το επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη αλλά και τον Άρη.


Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ Καλλονής μίλησε ο Γιονάν Γκαρσία και αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην ομάδα της Μυτιλήνης, στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ολυμπιακό αλλά και στον Άρη. Ο Βάσκος χαφ υποστήριξε πως η ομάδα του αναζητά ακόμα την ομοιογένεια που της χρειάζεται έτσι ώστε να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε το κοινό του Άρη ενθουσιώδες. Αναλυτικά:

‘Έχοντας μυηθεί στα άδυτα του ποδοσφαίρου με αφετηρία τις Ακαδημίες της Μπιλμπάο και συμμετοχή στο UEFA U-19 παγκόσμιο το 2002 με την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας, περάσματα από όλες τις εθνικές νέων της χώρας του και εφαλτήριο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το συμβόλαιο με την Baskonia, ο Γιόναν Γκαρσία επέστρεψε στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας ως «εισιτήριο» άφιξης την μεταγραφή του στην ΑΕΛΚ και αφήνοντας πίσω του τη θητεία του στην Ντεπορτίβο Αλαβές.

Η έλευση του 30χρονου Ισπανού χαφ αυτό το καλοκαίρι, αποτελεί μία από τις πρόσφατες κινήσεις της διοίκησης ώστε το στοίχημα παραμονής στην κατηγορία να κατακτηθεί . Μετά την παρουσία του στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό, υπάρχει μπροστά το παιγνίδι με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Ο Γκαρσία επιστρέφει στο «Βικελίδης», απέναντι στον Άρη, στην ομάδα δηλαδή που τον έφερε στην Ελλάδα! Φόρεσε την φανέλα του Άρη το πρώτο εξάμηνο του 2007 για 12 παιχνίδια. Ηταν στην καριέρα του μια «κίτρινη γραμμή», κάτι το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερη περίπτωση».

Ίσως αποτελέσει πεδίο φόρτισης για τον ίδιο το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο Γιόναν Γκαρσία δε θα στρέψει το βλέμμα προς τις κερκίδες του « Κλεάνθης Βικελίδης» ζητώντας την υποστήριξη των φιλάθλων του Άρη καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη στην οποία αγωνίστηκε επί ελληνικού εδάφους. Ωστόσο δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι ανήκει στο ενεργητικό της Καλλονής.

«Ο Άρης ήταν η ομάδα που με έφερε στην Ελλάδα και σίγουρα όταν βρεθώ απέναντι θα νιώσω περίεργα. Ωστόσο χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι ξανά πίσω και δη στην ομάδα της Καλλονής.»

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βιωματικά πλέον δεν παραλείπει να αναφερθεί στο φίλαθλο κοινό του Άρη το οποίο ζει και αναπνέει για την υποστήριξη της ομάδας σύμβολο του Θερμαϊκού με έναν ιδιαίτερα φανατικό τρόπο.

«Το κοινό του «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι σίγουρα ενθουσιώδες και φυσικά πάντα δίπλα στην ομάδα του Άρη. Είναι γνωστό ευρέως ότι είναι ένα από τα πλέον φανατικά βοηθώντας την ομάδα σε κάθε αγώνα».

Βάπτισμα του πυρός από τα σαλόνια της SuperLeague με την ΑΕΛΚ ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, για τον οποίο ο Γκαρσία δηλώνει ότι θα μπορούσε να λήξει –αν και με κόπο-, με ισοφάριση, ενώ βλέπει ότι ακόμη υπάρχει μεγάλος δρόμος για την περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας έχοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι όλα βαίνουν καλώς και με σταθερά βήματα.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μιλάμε για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό την ώρα που η ΑΕΛΚ ήταν μέχρι πρότινος στη Β΄ Εθνική. Ωστόσο παρά τη δυσκολία θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και ισοπαλία. Η ομάδα μας θέλει δουλειά. Είμαστε σε φάση αναγνώρισης. Δουλεύουμε για να αποκτήσουμε ομοιογένεια, καθώς ήδη έχουν προστεθεί καινούριοι παίκτες με αποτέλεσμα να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές θα πορευτούμε πολύ καλά ενώ είμαι ήδη ευχαριστημένος με την σχέση που αναπτύσσεται με τους συμπαίκτες μου».

Τέλος όσον αφορά στις πρώτες του μέρες στο νησί ο Γιόναν Γκαρσία έχει ήδη σχηματίσει μία θετική εικόνα για τη Λέσβο και τη ζωή στο νησί ενώ βρίσκεται σε φάση αναζήτησης σπιτιού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου