Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΑΣ (audio) - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Το blog, αν και έχει αναστείλει τη λειτουργία του προχωρά σε μία έκτακτη ανάρτηση για να παραθέσει τη συνέντευξη τύπου του απερχόμενου Προέδρου του ΑΣ Άρης κ. Θωμά Γιώτα. Στόχος είναι η καλύτερη ενημέρωση του κόσμου του Άρη.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Γιώτας έκανε την πρώτη αποκάλυψη τονίζοντας ότι τα χρέη του ΑΣ είναι τρομακτικά και υπερβαίνουν τα 30.000.000 ευρώ:

«Βρήκαμε πολύ μεγαλύτερες οφειλές σε εφορία του Α.Σ. σε εφορία του ΤΑΠ, ΙΚΑ και, επίσης, οι βεβαιώσεις χρεών ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί στη συνέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές δεν ήταν 6.900.000. Αυτό δεν ευσταθεί, οι οφειλές προς την εφορία είναι βεβαιωμένες και είναι της τάξης που ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και για το ΦΠΑ, που ανέρχεται σε 8.500.000, για να υπαχθούμε σε ευεργετική διάταξη νόμου, γιατί δεν ευσταθεί αυτή η οφειλή, απλά υπάρχουν πρόστιμα. Επίσης, έχει γίνει σχετική αίτηση για να υπαχθούμε σε νόμο αντί 12 εκ. από κώδικα φορολογικών στοιχείων. Περιμένουμε, επίσης, να ολοκληρωθεί από το ΣΔΟΕ το τρίτο κομμάτι, για να δούμε τι προκύπτει και από εκεί. Να σημειωθεί ότι μπήκαν αυτά τα εκατομμύρια στον ΑΣ. Και είναι υποχρεωμένος ν΄ αποδώσει τον ανάλογο ΦΠΑ; Όχι, δεν είναι».

Για τις επαφές με επενδυτές ο κ. Γιώτας ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνική εταιρεία αλλά και από ρώσο μεγιστάνα ενώ τόνισε ότι θα γίνουν επαφές με όμορο Δήμο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κατασκευή αθλητικού κέντρου: 

«Έγραφαν ότι κινούμαι και κάνω επαφές με ανθρώπους, που ήταν απατεώνες κτλ. Όπως είδατε με κάποιες φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγραφαν. Μετά από αρκετές προσπάθειες σε αυτό το κομμάτι, θα ήθελα να πω ότι υπάρχει πλέον εταιρία με ετήσιο τζίρο άνω των 8 εκ. ευρώ και η οποία είναι διατεθειμένη από χθες να διαθέσει για την ομάδα ποδοσφαίρου 1,5-2 εκ. ευρώ άμεσα. Αυτό το χειρίζονται άνθρωποι γνωστοί αρειανοί, που θέλουν μόνο το καλό της ομάδας του ποδοσφαίρου.

Για την κατηγορία, που θα πρέπει ν΄ αγωνιστεί το ποδόσφαιρο: η θέση μου είναι να παίξει στη Β΄. Ωστόσο, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, όπως οφειλές, βιωσιμότητα κτλ που δεν μου επιτρέπουν να πω περισσότερο. Ο Άρης έχει λαό, κόσμο, έχει θεσμικά όργανα για ν΄ αποφασίσουν. Η Εταιρία υπάρχει από χθες και την Τετάρτη θ΄ αποκαλύψω το όνομά της. Με αυτήν συντάσσονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που σήμερα έχουν συνάντηση. Με τι αντάλλαγμα δίνει η ελληνική αυτή εταιρία χρήματα στον Άρη; Υπάρχει η εξής διαφορά: έγκειται στο ότι αυτός που θ έρθει να βάλει 1,5-2 εκ. γιατί η εταιρία του βάζει 8 εκ τζίρο, λέει γιατί να πληρώσει τις αμαρτίες των άλλων; Θέλει να εξυγιανθεί το τμήμα και να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Θεωρώ ότι η γ.σ. του Α.Σ. είναι ένα μέσο για να προχωρήσουμε.

Η κατασκευαστική εταιρία βάζει το 1.5 εκ. με την προϋπόθεση για να παίξει ο Άρης στη Γ΄ Εθνική, η εταιρία δεν θέλει να πληρώσει λάθη άλλων. Θέλει να επενδύσει αυτά τα χρήματα σε μία υγιή κατάσταση. Η εταιρία είναι ελληνική και όχι ρώσικη. Από αρχές Σεπτέμβρη έχω επαφές με το εμπορικό επιμελητήριο ελληνορωσικών σχέσεων, όπου έχω και έναν θεσμικό ρόλο. Τον πρόεδρο των απανταχού Ρώσων απόδημων, τον καλέσαμε και ήρθε τέλη Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Έμεινε εδώ εννέα ημέρες, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Συμφωνήσαμε σε δύο πράγματα: Η Ρωσία διαθέτει επιχειρηματίες με τεράστια οικονομική επιφάνεια και ως πρόεδρος τους γνωρίζει προσωπικά. Ένας εξ΄αυτών έκανε επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Η οφειλή είναι 50 εκ. ευρώ περίπου και το θεώρησαν ποσό μεν σημαντικό, αλλά χωρίς εμπόδιο να επενδυθεί. Τι ζήτησα; Μια οικονομοτεχνική μελέτη του "Κλεάνθης Βικελίδης". Αυτή μετά από αρκετές προσπάθειες, πιστεύω ότι θα την έχουμε έτοιμη μεθαύριο. Σε αυτό μπορεί να πει κάποιος γιατί καθυστερήσαμε. Είχε γίνει πριν ενάμιση χρόνο, αλλά δεν υπήρχε ο σχετικός νόμος. Με τον φωτογραφικό νόμο Καλαφάτη, που έγινε πριν ενάμιση μήνα, τα αθλητικά κέντρα είναι και εμπορικά. Αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει.

Μία τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με τις επαφές, που έχουμε με όμορο δήμο να δοθεί μία έκταση για να γίνει ένα υπερσύγχρονο εμπορικό και αθλητικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, λοιπόν, όταν το άκουσαν αυτό, τέντωσαν τα αυτιά τους και έδειξαν ότι την επόμενη ημέρα είναι στη διάθεσή μας αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αύριο στις 12 έχουμε ραντεβού με όμορο Δήμο του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει γίνει μια προκαταρκτική συζήτηση για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό γρήγορα και ανώδυνα για οποιαδήποτε πλευρά. Την επόμενη μέρα, έχοντας και την οικονομοτεχνική μελέτη, αυτοί οι επιχειρηματίες θα γίνει σε θέση να μας πουν περισσότερα. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποκλεισμού της διοίκησης της ΠΑΕ. 

Επίσης, υπάρχει ένα μεγιστάνας Ρώσος που έχει επενδύσει σε άλλη ομάδα, που έχουμε ραντεβού στις αρχές Ιούνη και τον ενδιαφέρει ο Άρης Θεσσαλονίκης».

Ακούστε τη μαραθώνια συνέντευξη τύπου του κ. Γιώτα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο arisiempr.blogspot.gr.



1 σχόλιο: