Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο... Γολγοθάς του Άρη (pics)


Στον πρώτο όμιλο της Football League 2 θα αγωνιστεί ο Άρης με αντιπάλους ιστορικές αλλά και άγνωστες στο ευρύ κοινό ομάδες. Μία χρονιά Γολγοθάς για τον Άρη και τον πολύπαθο και πολυπληθή κόσμο του.

Ιδού κάποια στοιχεία των αντιπάλων του Άρη στο... Γολγοθά που ανεβαίνει καθώς και τα γήπεδά τους.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


H Αναγέννηση Γιαννιτσών είναι ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης των Γιαννιτσών Πέλλας. Έχει έδρα το Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών ενώ με την σημερινή της μορφή, ιδρύθηκε το 1961. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Α' εθνική κατηγορία αλλά έχει φτάσει ως τη Β' Εθνική. Στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, η Αναγέννηση Γιαννιτσών δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς δεν έχει ποτέ προχωρήσει τουλάχιστον ως την προημιτελική φάση κάποιας διοργάνωσης. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ


Ο Απόλλων Αρναίας εδρεύει στη Αρναία Χαλκιδικής. Το έτος 1911 τοποθετήθηκε Μητροπολίτης στην Αρναία ο Σωκράτης Σταυρίδης. Ο νέος Μητροπολίτης είχε μεταξύ άλλων, πάρα πολύ μεγάλη ευαισθησία για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το θέατρο, τα γράμματα, την μουσική και ιδίως για την πρόοδο και προκοπή της νεολαίας, αγοριών και κοριτσιών. Έτσι μέσα στο ποιμαντορικό και κοινωνικό του έργο, άρχισε να ιδρύει Συλλόγους και Σωματεία των νέων και όχι μόνο, που ανεβάζουν το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων της Αρναίας και της Μητροπολιτικής του περιφέρειας. Μεταξύ των άλλων, ίδρυσε και τον «Μουσικογυμναστικό Όμιλο Απόλλων Αρναίας», περίπου το 1912-1913 προ του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη δεκαετία 1960-1970 ο Απόλλων είχε μία ομάδα πολύ ισχυρή και ελάμβανε μέρος σε όλες τις διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα που άρχισαν να γίνονται. Το ποδοσφαιρικό τμήμα πανηγύρισε την περίοδο 2009-2010 την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Χαλκιδικής και την άνοδο στη Δ΄  Εθνική κατηγορία. Φέτος προβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. Τα χρώματα της ομάδας είναι το πορτοκαλί και το μαύρο ενώ η ομάδα αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Αρναίας.


ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ


Ο Άρης Ακροποτάμου εδρεύει στο Νομό Καβάλας. Η ομάδα είχε αρχική ονομασία Απολωνία. Το έτος 1974 με την ονομασία Άρης η ομάδα αρχίζει να παίρνει και επίσημα μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα. Από την σεζόν 2007-2008 η ομάδα ανεβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο και κατηγορία με αποκορύφωμα την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Πέρυσι κατέλαβε την 3η θέση στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με 43 βαθμούς πίσω από Αγροτικό Αστέρα και Πανσερραϊκό. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Ακροποτάμου. Τα χρώματά της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο.


ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ


Το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος έχει έδρα το χωριό Κοκκινόχωμα του νομού Καβάλας. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1947 και δεν έχει επιδείξει επιτυχίες στις εθνικές κατηγορίες. Πέρυσι κατέλαβε την 6η θέση στον όμιλο του με 34 βαθμούς. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Κοκκινοχώματος. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο.


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Δόξα Δράμας ιδρύθηκε το 1918 στην Δράμα. Το πρώτο όνομα της ομάδας ήταν Πηλέας και το 1919 πήρε την σημερινή της ονομασία. Αρχικό σύμβολο της ομάδας ήταν το τριφύλλι, που κατόπιν αντικαταστάθηκε από τον μαύρο αετό, εξού και το προσωνύμιο "μαυραετοί" που χρησιμοποιείται για την ομάδα.

Η Δόξα Δράμας, από την θέσπιση των εθνικών κατηγοριών την περίοδο 1959-60, μετείχε σε 21 πρωταθλήματα της Α' εθνικής και η καλύτερη θέση που κατέκτησε ήταν η έκτη. Πριν την καθιέρωση της Α' εθνικής, η Δόξα είχε τρεις συμμετοχές στην τελική φάση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων (1957, 1958, 1959). Στο Κύπελλο Ελλάδας η Δόξα Δράμας έφτασε τρεις φορές στον τελικό της διοργάνωσης, όμως ηττήθηκε και τις τρεις από τον Ολυμπιακό (το 1954 με σκορ 2-0, το 1958 με σκορ 5-1 και το 1959 με σκορ 2-1). Άλλες τρεις φορές έφτασε ως τους ημιτελικούς της διοργάνωσης (1952, 1955, 1961) και άλλες τέσσερις ως τους προημιτελικούς (1981, 1991, 1992, 1993).


ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ


Ο Έβρος Σουφλίου εδρεύει στο νομό Έβρου. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1928 και δεν έχει κάποια επιτυχία σε εθνικές κατηγορίες.  Πέρυσι κατέλαβε την 9η θέση στον όμιλο με 30 βαθμούς. Η ομάδα αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ιδρύθηκε το 1927. Ο ΜΓΣ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο της Θράκης. Γνωστότερο είναι το τμήμα βόλεϊ που έχει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου ιδρύθηκε το 1933. Το 1972 ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος. Μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα που φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι αναμφίβολα ο Ντέμης Νικολαΐδης. Για πολλά χρόνια η παιδική ομάδα του Εθνικού είναι κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου. Για την χρονιά 2013-14 η ανδρική ομάδα κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης. Φέτος προβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. Η ομάδα αγωνίζεται στο Εθνικό Στάδιο "Φώτης Κοσμάς". Χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό.


ΕΘΝΙΚΟΣ NEOY ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ


Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου εδρεύει στο Νομό Κιλκίς και έχει έτος ίδρυσης το 1973. Δεν έχει κάποιες αξιοσημείωτες επιτυχίες στα εθνικά πρωταθλήματα παρά μόνο στο περιφερειακό. Πέρυσι κατέλαβε την 5η θέση στον όμιλο με 36 βαθμούς. Aγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Αγιονερίου και έχει χρώματα το μπλε και το λευκό.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


O Ηρακλής Αμπελοκήπων εδρεύει στον ομώνυμο δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1980 και αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο "Κωνσταντίνος Καραμανλής". Πέρυσι ο Ηρακλής ήταν 4ος στον όμιλό του με 36 βαθμούς. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό.


ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ


Η ομάδα Θύελλα Φιλώτα ιδρύθηκε το 1952 από άτομα του χωριού Φιλώτα του δήμου Αμυνταίου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Κοζάνης και στην συνέχεια στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Φλώρινας. Το 1988 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Φλώρινας και την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο πρωτάθλημα της τέταρτης εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1987 - 1988. Την  ποδοσφαιρική περίοδο 2013 - 2014 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια και κυπελλούχος ΕΠΣ Φλώρινας. Επίσης συμμετείχε στο κύπελλο κυπελλούχων ερασιτεχνικών ομάδων όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Το 2014 συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου δυτικής Μακεδονίας όπου κατάκτησε την πρώτη θέση και προβιβάστηκε στην Γ' εθνική κατηγορία όπου θα αγωνίζεται την προσεχή περίοδο 2014 - 2015. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό.


ΚΑΒΑΛΑ


Ο Αθλητικός Όμιλος Καβάλας (Α.Ο.Κ.) έχει έδρα την Καβάλα. Ιδρύθηκε το 1965 μετά από τη συγχώνευση σωματείων: Ηρακλής Καβάλας, Φίλιπποι Καβάλας και Α.Ε. Καβάλας. Η Καβάλα έχει 19 συμμετοχές στην Α' Εθνική και έχει παρουσιάσει αρκετές επιτυχίες καθώς έχει 4 πρωταθλήματα Β' Εθνικής ενώ έχει φτάσει 3 φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει στην Α' Εθνική είναι η 6η. Η ποδοσφαιρική ομάδα αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο "Ανθή Καραγιάννη". Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό.


ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ


Ο Καμπανιακός ιδρύθηκε το 1947 και έχει έδρα τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Eίναι από τα πιο ιστορικά σωματεία της ΕΠΣ Μακεδονίας με διαρκή παρουσία στο χώρο του ποδοσφαίρου και με πολλές διακρίσεις καταγεγραμμένες στο ενεργητικό του. Την περίοδο 1975 – 1976 ανήλθε στη Β’ Εθνική και την επόμενη περίοδο 1976 – 1977 έφτασε ένα βήμα πριν το μεγάλο αποκλεισμό του μετέπειτα κυπελλούχου Ελλάδας (1977), Παναθηναϊκού. Στην ιστορική διαδρομή του Καμπανιακού από τις τάξεις του αναδείχτηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές που διέπρεψαν στις επαγγελματικές κατηγορίες και πολλοί απ’ αυτούς αγωνίστηκαν στην Α’ Εθνική. Πέρυσι ήταν 3ος στο δεύτερο όμιλο με 55 βαθμούς. Xρώματά του είναι τα ερυθρόλευκα ενώ η ομάδα αγωνίζεται στο γήπεδο της ομάδας στη Χαλάστρα.


ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Καστοριάς εδρεύει στην ομώνυμη Καστοριά. Είναι μία από τις ιστορικότερες επαρχιακές ομάδες της Ελλάδας και η πρώτη (την ακολούθησαν μόνο η Λάρισα και ο ΟΦΗ) που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1980, κατά την 38η διεξαγωγή του, την Κυριακή 25 Μαΐου 1980. Iδρύθηκε στις 6 Αυγούστου 1963 με την συγχώνευση των ομάδων της Καστοριάς: Άρη, Ατρόμητου και Ορεστιάδας. Το παρατσούκλι της ομάδας είναι «Γουναράδες» λόγω τις μεγάλης παραγωγής γούνας που υπήρχε στην πόλη. Η ομάδα έχει αναδείξει μεγάλους ποδοσφαιριστές και έχει 10 συμμετοχές στην Α' Εθνική. Αγωνίζεται στο Ο.Α.Κ.Α. του Δήμου Καστοριάς. Χρώματά της είναι το κόκκινο και το κίτρινο.


ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ


O Oρφέας Ελευθερούπολης ιδρύθηκε το 1925 και εδρεύει στο Νομό Καβάλας. Η ομάδα θέλει να γιορτάσει τα 90 χρόνια ιστορίας της με μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα αν και ως τώρα δεν έχει επιδείξει κάτι σπουδαίο σε εθνικό επίπεδο. Πέρυσι κατέλαβε την 11η θέση στον όμιλό του. Αγωνίζεται στο Στάδιο της Ελευθερούπολης και έχει χρώματα το μπλε και το λευκό.


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ


Ο Πανσερραϊκός Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος εδρεύει στις Σέρρες. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1964 και αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο και το λευκό. Έμβλημα του είναι ο Λέων της Αμφιπόλεως. Έχει αγωνιστεί 24 φορές στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατακτώντας δύο φορές την 8η θέση. Πέρυσι ήταν 2ος στον όμιλό του πίσω από τον Αγροτικό Αστέρα. Χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο και το λευκό.


Σήμερα έγινε και η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League 2 που ξεκινά στις 14/09. Αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου Ομίλου της Γ” Εθνικής που θα λάβει μέρος ο Άρης:

1η Αγωνιστική / 16η Αγωνιστική

Άρης – Καστοριά

Καμπανιακός – Ορφέας Ελευθερούπολης

Εθνικός Αγιονερίου – Καβάλα

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Δόξα Δράμας – Έβρος Σουφλίου

Άρης Ακροποτάμου – Θύελλα Φιλώτα

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πανσερραϊκός

Απόλλων Αρναίας –Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

2η Αγωνιστική / 17η Αγωνιστική

Καμπανιακός – Άρης

Καστοριά – Εθνικός Αγιονερίου

Ορφέας Ελευθερούπολης – Ηρακλής Αμπελοκήπων

Καβάλα – Δόξα Δράμας

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Άρης Ακροποτάμου

Έβρος Σουφλίου – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Θύελλα Φιλώτα – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Πανσερραϊκός – Απόλλων Αρναίας

3η Αγωνιστική / 18η Αγωνιστική

Άρης – Εθνικός Αγιονερίου

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Καμπανιακός

Δόξα Δράμας – Καστοριά

Άρης Ακροποτάμου – Ορφέας Ελευθερούπολης

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καβάλα

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Απόλλων Αρναίας – Καβάλα

Θύελλα Φιλώτα – Πανσερραϊκός

4η Αγωνιστική / 19η Αγωνιστική

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Άρης

Εθνικός Αγιονερίου – Δόξα Δράμας

Καμπανιακός – Άρης Ακροποτάμου

Καστοριά – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Ορφέας Ελευθερούπολης – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Καβάλα – Απόλλων Αρναίας

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Πανσερραϊκός

Έβρος Σουφλίου – Θύελλα Φιλώτα

5η Αγωνιστική / 20η Αγωνιστική

Άρης – Δόξα Δράμας

Άρης Ακροποτάμου – Ηρακλής Αμπελοκήπων

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Εθνικός Αγιονερίου

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Καμπανιακός

Απόλλων Αρναίας – Καστοριά

Πανσερραϊκός – Ορφέας Ελευθερούπολης

Θύελλα Φιλώτα – Καβάλα

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Έβρος Σουφλίου

6η Αγωνιστική / 21η Αγωνιστική

Άρης Ακροποτάμου – Άρης

Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Εθνικός Αγιονερίου – Απόλλων Αρναίας

Καμπανιακός – Πανσερραϊκός

Καστοριά – Θύελλα Φιλώτα

Ορφέας Ελευθερούπολης – Έβρος Σουφλίου

Καβάλα – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

7η Αγωνιστική / 22η Αγωνιστική

Άρης – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Άρης Ακροποτάμου

Απόλλων Αρναίας – Δόξα Δράμας

Πανσερραϊκός – Ηρακλής Αμπελοκήπων

Θύελλα Φιλώτα – Εθνικός Αγιονερίου

Έβρος Σουφλίου – Καμπανιακός

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Καστοριά

Ορφέας Ελευθερούπολης – Καβάλα

8η Αγωνιστική / 23η Αγωνιστική

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Άρης

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Απόλλων Αρναίας

Άρης Ακροποτάμου – Πανσερραϊκός

Δόξα Δράμας – Θύελλα Φιλώτα

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Έβρος Σουφλίου

Εθνικός Αγιονερίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Καμπανιακός – Καβάλα

Καστοριά – Ορφέας Ελευθερούπολης

9η Αγωνιστική / 24η Αγωνιστική

Άρης – Απόλλων Αρναίας

Πανσερραϊκός – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Θύελλα Φιλώτα – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Έβρος Σουφλίου – Άρης Ακροποτάμου

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Δόξα Δράμας

Καβάλα – Ηρακλής Αμπελοκήπων

Ορφέας Ελευθερούπολης – Εθνικός Αγιονερίου

Καστοριά – Καμπανιακός

10η Αγωνιστική / 25η Αγωνιστική

Πανσερραϊκός – Άρης

Απόλλων Αρναίας – Θύελλα Φιλώτα

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Έβρος Σουφλίου

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Άρης Ακροποτάμου – Καβάλα

Δόξα Δράμας – Ορφέας Ελευθερούπολης

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Καστοριά

Εθνικός Αγιονερίου – Καμπανιακός

11η Αγωνιστική / 26η Αγωνιστική

Άρης – Θύελλα Φιλώτα

Έβρος Σουφλίου – Πανσερραϊκός

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Απόλλων Αρναίας

Καβάλα – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Ορφέας Ελευθερούπολης – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Καστοριά – Άρης Ακροποτάμου

Καμπανιακός – Δόξα Δράμας

Εθνικός Αγιονερίου – Ηρακλής Αμπελοκήπων

12η Αγωνιστική / 27η Αγωνιστική

Έβρος Σουφλίου – Άρης

Θύελλα Φιλώτα – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Πανσερραϊκός – Καβάλα

Απόλλων Αρναίας – Ορφέας Ελευθερούπολης

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Καστοριά

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καμπανιακός

Άρης Ακροποτάμου – Εθνικός Αγιονερίου

Δόξα Δράμας – Ηρακλής Αμπελοκήπων

13η Αγωνιστική / 28η Αγωνιστική

Άρης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Καβάλα – Έβρος Σουφλίου

Ορφέας Ελευθερούπολης – Θύελλα Φιλώτα

Καστοριά – Πανσερραϊκός

Καμπανιακός – Απόλλων Αρναίας

Εθνικός Αγιονερίου – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Αναγέννηση Γιαννιτσών

Δόξα Δράμας – Άρης Ακροποτάμου

14η Αγωνιστική / 29η Αγωνιστική

Καβάλα – Άρης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ορφέας Ελευθερούπολης

Έβρος Σουφλίου – Καστοριά

Θύελλα Φιλώτα – Καμπανιακός

Πανσερραϊκός – Εθνικός Αγιονερίου

Απόλλων Αρναίας – Ηρακλής Αμπελοκήπων

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Δόξα Δράμας

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Άρης Ακροποτάμου

15η Αγωνιστική / 30ή Αγωνιστική

Άρης – Ορφέας Ελευθερούπολης

Καστοριά – Καβάλα

Καμπανιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Εθνικός Αγιονερίου – Έβρος Σουφλίου

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Θύελλα Φιλώτα

Δόξα Δράμας – Πανσερραϊκός

Άρης Ακροποτάμου – Απόλλων Αρναίας

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου