Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Xάρη ήσουν άλλο ένα "σφαχτάρι"


Ο Χάρης Παπαγεωργίου δεν είναι πλέον Πρόεδρος του ΑΣ Άρης καθώς παραιτήθηκε από το αξίωμα που κατείχε εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Ο Παπαγεωργίου σε αυτούς τους τρεις μήνες της θητείας του κληρονόμησε γιγαντιαία προβλήματα αλλά έλυσε ελάχιστα κάνοντας πολλά λάθη. Τόσα πολλά που είναι δύσκολο και να τα απαριθμήσουμε. Ο Παπαγεωργίου στελέχωσε το στενό κύκλο των συνεργατών του με ανθρώπους του βρώμικου παρελθόντος και άλλους που δεν είχαν ιδέα από το σύλλογο ή τον αθλητισμό. Στα στενά πλαίσια του ΑΣ σε αναβρασμό βρισκόταν εδώ και καιρό το κολυμβητικό τμήμα του Άρη λόγω και δικών του αστοχιών ενώ η γυναικεία ομάδα του μπάσκετ δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στο ανώτερο πρωτάθλημα και υποβιβάστηκε. Ένας άνθρωπος του μπάσκετ έπρεπε και μπορούσε να βρει άλλη λύση στο πρόβλημα. Στο τμήμα βόλεϊ ενώ εξασφαλίστηκε χορηγία ύψους 100.000 ευρώ επί 1,5 μήνα δεν κινήθηκε φύλλο ενώ οι μέρες για ολοκλήρωση μεταγραφών ολοκληρώνονται.

Παραλείψεις υπήρχαν όσον αφορά τους χειρισμούς του και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της ΚΜΑ έδωσε χρόνο στην καιροσκοπική διοίκηση της ΠΑΕ ώστε να οδηγηθεί με απόλυτη βεβαιότητα η ομάδα στη Γ' καθώς βρέθηκε προ αδιεξόδου. Ταυτόχρονα ενώ παρουσιαζόταν ως ο κύριος σημαιοφόρος της συνέχισης λειτουργίας της ΠΑΕ και της συμμετοχής της ομάδας στη Β' άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες απόφαση μετά τις πιέσεις των οργανωμένων οπαδών αλλά και όσων των περιέβαλλαν. Για κάποιους εντός Άρη αυτή η αλλαγή απόφασης ήταν "προδοτική". Κι ενώ τελικά η ομάδα υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική και τα κλειδιά της δόθηκαν στο Γιώργο Γαλανό, ο Χάρης Παπαγεωργίου "υποβίβαζε" συνεχώς το νέο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος με αποκορύφωμα τις φωτογραφήσεις με τους απογόνους των "αραβοϊσπανών" επενδυτών που λίγες μόνο ημέρες πριν απερρίφθησαν από το σύλλογο της Α.Ε. Λάρισας.

Για όλα τα παραπάνω είναι όμως πραγματικά υπεύθυνος ο Χάρης Παπαγεωργίου; Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι τόσο καιρό διοικούσε ο ίδιος, ότι ο ίδιος έθεσε τους όρους του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΑΣ και του Γιώργου Γαλανού. Ως άλλο ένα "σφαχτάρι" θυσιάστηκε στο βωμό της γνωστής παρέας παραγόντων, δημοσιογράφων και οργανωμένων οπαδών που διοικούν στην ουσία την ομάδα. Αυτοί είναι και που ασκούν την εξουσία προσπαθώντας να "χτίσουν" ένα νέο... παλαιάς κοπής μοντέλο. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη συνεχίζουν να δίνουν το παρόν σε συναντήσεις διοικητικών και να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία των διοικήσεων του Άρη έχοντας κύριο λόγο στις εξελίξεις.

Από αυτή την κρίση ζημιωμένος βγαίνει ο κ. Γιώργος Γαλανός που χρεώνεται στα μάτια όλων την παραίτηση-απομάκρυνση Παπαγεωργίου. Ο Γαλανός πρέπει να είναι βέβαιος ότι ενώ πολλοί έδειξαν να τον στηρίζουν σε αυτή την κρίση στην πρώτη ευκαιρία δε θα είναι τόσο υποστηρικτικοί. Γι αυτό πρέπει να βάλει δικλείδες ασφαλείας τόσο στο αγωνιστικό τμήμα όσο και στα διοικητικά.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου είναι ένα πρόσωπο, δε γίνεται να διαχωριστεί ως παράγοντας και ως αθλητής και έχει προσφέρει συνολικά στον Άρη όσο λίγοι. Ήταν ο πρόδρομος της τεράστιας μπασκετικής αυτοκρατορίας του Νίκου Γκάλη, ο άνθρωπος που ουσιαστικά μόνος του έφερε έναν πανελλήνιο τίτλο στην ομάδα. Είναι ντροπή να υπάρχουν χυδαίοι και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί εναντίον του στο διαδίκτυο αλλά και ενώπιος ενωπίω, πόσω μάλλον κατάρες γι αυτόν και την οικογένειά του.


Χάρη σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες αλλά πρέπει να παραδεχτείς πως ίσως από τη θέληση σου να βοηθήσεις (ενώ στην ουσία υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσες καθώς παρουσιάστηκες "φοβισμένος") τελικά θυσιάστηκες στο βωμό συμφερόντων άλλων. Όπως και πολλοί άλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου