Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Άλλη μία αλλαγή... "εποχής"


O Άρης "αλλάζει εποχή" για ακόμα μία φορά τα τελευταία 3 χρόνια αλλά η εποχή των παγετώνων στις καρδιές των οπαδών του έχει στεριώσει για τα καλά. Ο Άλεξ Κάλας είναι το "αφεντικό" του ποδοσφαιρικού τμήματος.


Βέβαια τον Άλεξ Κάλας δεν το γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη για τη φερεγγυότητα, τις δυνατότητες και τη συνέπειά του. Δεν έχουμε ακούσει τον ίδιο να μιλά για τα σχέδιά του ούτε έχει έρθει σε επικοινωνία με τη μεγάλη μάζα των οπαδών του Άρη. Δε γνωρίζουμε αν είναι ένας άνθρωπος με όραμα ή απλά ένα... σκέτο όραμα. Είναι φυσιολογικό να είμαστε επιφυλακτικοί.

Υποθέτω, όμως, πως η διοίκηση του ΑΣ και οι οπαδοί με την επιτροπή που συναποφάσισαν έχουν λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις, ότι το πάθημα της προχειρότητας του πολύ πρόσφατου παρελθόντος γίνεται μάθημα. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης θα είναι το απόλυτο αφεντικό του τμήματος και το έργο που αναλαμβάνει -για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έξι μήνες- δεν είναι εύκολο. Αν και ο κ. Καλαϊτζίδης ως τώρα δεν είχε δείξει θετικά δείγματα γραφής στη διαχείριση του τμήματος η συνέπεια λόγων και έργων είναι αυτή που θα τον κρίνει τελικά σαν επιτυχημένο ή αποτυχημένο.

Ο κύριος στόχος του Άρη εξακολουθεί να είναι διττός. Η άνοδος και η εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης πάντα υπό το καθεστώς διαφάνειας. Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος ο σύλλογός μας έχει κάνει ελάχιστα βήματα προς τα μπρος ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο βρίσκεται στην πρώτη θέση αλλά όχι σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος που διοικεί πρέπει να συνεργάζεται με ανθρώπους που εμπιστεύεται και που είναι ικανοί αποδεδειγμένα. Ως εκ τούτου αν και ως οπαδός δε θα επιθυμούσα να αποχωρήσουν ο Πάουλο Κάμπος και ο παραιτηθείς Τοπαλίδης γιατί αποδεδειγμένα προσέφεραν στην ανάκαμψη της ομάδας και θεωρούνται επιτυχημένες επιλογές της διοίκησης Γαλανού - Τράιου εφόσον το νέο "αφεντικό" δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο καλό είναι να αποχωρήσουν. Δυστυχώς αυτό ισχύει για κάθε υπάλληλο-στέλεχος που βρίσκεται σε κρίσιμο πόστο στο αγωνιστικό τμήμα αλλά και στη διοίκηση.

Τι θα κερδίσουμε; Δε θα σπαταλήσουμε πάλι πολύτιμο χρόνο και καμιά δεκαριά αγωνιστικές για ξεκαθαρίσματα ρόλων και ευθυνών τη στιγμή μάλιστα που το πρωτάθλημα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του χωρίς περιθώρια απωλειών. Εντούτοις, ούτε τα πειράματα επιτρέπονται. Κάθε πιθανή αλλαγή θα πρέπει να είναι λογική και προσεγμένη και θα βαρύνει θετικά ή αρνητικά τον κ. Καλαϊτζίδη.

Ο Άρης μας αλλάζει διοικήσεις, προπονητές, υπαλλήλους, στελέχη, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, κατηγορίες. Ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός Άρης δεν έχει αλλάξει όμως ούτε σε νοοτροπίες ούτε σε πρακτικές. Αυτό είναι τελικά και το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η νέα διοίκηση του τμήματος. Μαζί με αυτό το κερδισμένο στοίχημα θα επιτευχθεί και η επάνοδος της μεγάλης μάζας των Αρειανών φιλάθλων στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο πως στο μπάσκετ ο λαός του Άρη επιβραβεύοντας την προσπάθεια της διοίκησης της ΚΑΕ έχει φέρει την ομάδα στην τρίτη θέση των εισιτηρίων πίσω από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου