Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Λυσσασμένα σκυλιά...


Μία εξοντωτική τιμωρία επιβλήθηκε σήμερα από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ στην ΚΑΕ Άρης.


Η ομάδα τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και υψηλό πρόστιμο. Αυτή ήταν η... επιβράβευση της αθλητικής δικαιοσύνης σε μία ομάδα - υπόδειγμα ιστορικά, διοικητικά, οπαδικά και αθλητικά.

Ο νέος Υπουργός Αθλητισμού μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με τη σημερινή απόφαση αλλά με τις ενέργειές του, που προηγήθηκαν, διαμόρφωσε ένα κλίμα κάθε άλλο από υποστηρικτικό απέναντι στην ΚΑΕ Άρης. Ο κ. Κοντονής μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται ως νέος... δικαστής να επιβάλλει και ο ίδιος την τιμωρία του βάσει του νέου αθλητικού νόμου. Πάρτο όλο αριστερά Κοντονή...

Πρέπει βέβαια να είμαστε δίκαιοι, ακόμα και σκληροί με τους εαυτούς μας. Κάποια λίγα κοπρόσκυλα, μπαχαλάκηδες που εισέρχονται στο γήπεδο με μόνο σκοπό να κάνουν κακό στην ομάδα πετώντας αντικείμενα ή να "παίξουν" ξύλο στην κερκίδα με συνοπαδούς τους πρέπει να απομονωθούν. Ούτε φυσικά να συλληφθούν, ούτε να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Απλά να βρεθεί η φόρμουλα που θα τους αφαιρεί ΙΣΟΒΙΩΣ την είσοδό τους στο γήπεδο της ομάδας μας. Κι αυτό είναι η πρώτιστη δουλειά της διοίκησης.

Η διοίκηση όμως έχει κι επιπλέον μερίδιο ευθύνης για τα επεισόδια καθώς όπως φάνηκε οι συνάδελφοι του Αναστόπουλου, τα μαύρα αρπακτικά της ΚΕΔ ήρθαν εδώ σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η ΚΑΕ δεν εξασφάλισε την ισονομία που εν πολλοίς μοιραία προκαλεί και την βία κι από ανθρώπους που έχουν απλά σκοπό να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΚΑΕ προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος σε μία φυσιολογική χώρα. Δυστυχώς, το ελληνικό μπάσκετ έχει κι αυτό ένα σάπιο κατεστημένο ως βαρίδιο. Και το ερώτημα βέβαια είναι αν η διοίκηση και ο νέος βασικός μέτοχος της ΚΑΕ πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο ή να ακολουθήσουν μία επιθετικότερη τακτική. Αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι και το αποτέλεσμα είτε θετικό είτε αρνητικό θα έρθει μακροπρόθεσμα.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης κατάφερε πάντως να προσελκύσει με το πλάνο της, τα διοικητικά και αγωνιστικά της αποτελέσματα κάποιον ισχυρό χρηματοδότη που επιπλέον θα αποτελέσει τον κύριο αρωγό στη διαδικασία εξυγίανσης. Αντιπάλους θα βρει πολλούς, κάποια λυσσασμένα σκυλιά που επιθυμούν να βλάψουν ό,τι πιο υγιές έχει σήμερα ο σύλλογος Άρης.

Τα λυσσασμένα σκυλιά εκτός Άρη είναι λίγο πολύ γνωστά. Είναι τα κέντρα αποφάσεων που δε θέλουν έναν ισχυρό μπασκετικό Άρη, οι αντίπαλοί του αλλά και οι ομάδες που κινδυνεύουν να χάσουν κεκτημένα ετών από έναν μεγάλο "Αυτοκράτορα". Η διοίκηση της ΚΑΕ είναι βέβαιο ότι αυτούς τους γνωρίζει και θα επιχειρήσει να προστατέψει το σύλλογο όπως έκανε μόλις πρόσφατα στην περίπτωση με τον αγώνα με τον Όμιλο Κωνσταντινοπολιτών που επαναλήφθηκε. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση που τώρα μάλιστα καλύπτεται και οικονομικά από τον κ. Λάσκαρη.

Τα πιο επικίνδυνα λυσσασμένα σκυλιά είναι όμως εντός Άρη. Είναι αυτά που συγκαλύπτουν με τη σιωπή τους (και όχι μόνο) τις πράξεις και παραλείψεις σε όλα τα άλλα τμήματα του συλλόγου, αυτά που διαμόρφωναν απόψεις υπέρ καταστάσεων που οδήγησαν το σύλλογό μας σε ανυποληψία. Από βλακεία ή εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων; Δεν το γνωρίζω. Ξέρω όμως ότι η διοίκηση της ΚΑΕ οφείλει να σπάσει αβγά, να τους ξεμπροστιάσει. Στη χειρότερη: Να τους αγνοήσει πλήρως.

Κριτική θα γίνεται σε όλους. Σύμφωνοι. Μήπως όμως... λέω μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε από αλλού και όχι από τον κ. Αρβανίτη που έχει δικαιωματικά και ελαφρυντικό στο λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου