Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

#με_τον_Ντίμη


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η... μελάνη του πληκτρολογίου από τη χθεσινή ανάρτηση (η οποία έτυχε ευρύτατης ανάγνωσης αν πιστέψουμε τα σχετικά στατιστικά) και σήμερα ήρθε μία παρέμβαση έκπληξη να τη... χαιρετίσει.

Δεν ξέρω αν ο Ντίμης Παπαιωάννου διαβάζει τα άρθρα μου αλλά με τη σημερινή του συνέντευξη σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης δηλώνει παρών σε αυτό που προτάθηκε λίγες ώρες πριν μέσω του blog! Αν και θεωρώ ότι δεν είναι δεοντολογικό να σχολιάζεις μία συνέντευξη θα το κάνω καθώς τα λόγια του "επιφανούς" (δε μου αρέσει ο όρος) παράγοντα του Άρη ήρθαν μετά από το άρθρο και είχαν άμεση συσχέτιση. Σύμπτωση ή όχι; Μικρή σημασία έχει.

Αρχικά, θα κάνω ένα σχόλιο για ένα θέμα ήσσονος σημασίας. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι η εφημερίδα της οποίας είναι εκδότης είναι προσφορά στον κόσμο του Άρη και πως δε νιώθει εκδότης. Η αλήθεια είναι ότι και εκδότης είναι και η εφημερίδα αποτελεί επιχειρηματική κίνηση που ήλθε να καλύψει ένα κενό της αγοράς που στην πραγματικότητα υφίσταται. Η άποψή μου άλλωστε για τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες είναι γνωστή. Πρώτα μεγαλουργεί η ομάδα και αυτά έρχονται ως αποτέλεσμα. Καμία ομάδα δεν έγινε μεγάλη επειδή διαθέτει "βαμμένα" ΜΜΕ ειδικά στη σύγχρονη εποχή που οι τρόποι για να ενημερωθεί κανείς είναι πολλαπλοί.

Και πάμε στα σημαντικά. Ο Ντίμης Παπαϊωάννου δεν πέτυχε ως ποδοσφαιρικός παράγοντας στον Άρη. Νομίζω το ξέρει και ο ίδιος. Ήταν μέλος εκείνης της διοίκησης που φορτώθηκε χρέη προηγούμενων ετών αλλά αντί να σβήσει τη φωτιά έριξε βενζίνη με τις πολυδάπανες μεταγραφές εκείνης της σαιζόν και ενώ η κρίση ταλάνιζε την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η είδηση από αυτήν τη συνέντευξη - στο... φιλικό allaboutaris - είναι όμως άλλη: Ο Ντίμης δηλώνει παρών σε μία νέα προσπάθεια (τη δημιουργία μίας ομάδας προσώπων) για να βγει ο σύλλογος από τον κυκεώνα των προβλημάτων αναλαμβάνοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι ο πρώτος και μοναδικός - έστω και μη θεσμικός παράγοντας του Άρη - που θέλει να αναλάβει έναν τέτοιον ρόλο. Μπορεί; Πιθανώς. Είναι καταξιωμένος στο χώρο των επιχειρήσεων όσο λίγοι επιχειρηματίες αυτής της γενιάς και εμβέλειας, έχει γνωριμίες, τυγχάνει σεβασμού από την κοινωνία της πόλης, μπορεί να πείσει και άλλο ανθρώπινο δυναμικό της ευρύτερης οικογένειας του συλλόγου που με τη σειρά τους μπορούν να ασκήσουν πίεση για να βγει ο σύλλογος από την ανυπαρξία στην οποία έχει περιέλθει.

Στην υπόθεση Άρης λοιπόν δε χωράνε... προσωπικά. Αν θέλει να βοηθήσει ο Παπαιωάννου και νιώθει πως μπορεί πιστεύω πως θα στηριχθεί. Βέβαια, δεν είμαι σίγουρος αν μία επανάσταση (γιατί κάτι τέτοιο πρέπει να συμβεί) μπορεί να ξεκινήσει από το παλιό παραγοντικό καθεστώς. Εκφράζω επιφυλάξεις γιατί ο Ντίμης δεν έχει κάνει κάποια τέτοια προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια. Όπως και να έχει όμως αν η προσπάθεια και το αποτέλεσμα τον δικαιώσουν θα είμαστε όλοι με τον Ντίμη και κάθε άλλον που θα συστρατευθεί για να ξαναγίνει μεγάλος ο Άρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου